Norges eldste tinnsmie

HAVSTAD TINN

Havstad Tinn ble etablert av Gunnar Havstad i 1928 og har siden 30-tallet vært Norgesledende på design, kvalitet og innovative produksjonsmetoder. Sveinung Havstad driver nå verkstedet som pensjonist på Blylaget. Et besøk er en opplevelse for hele familien, og du kan finne unike håndlagede bruksgjenstander til gode priser. Dersom du bor for langt unna, sender Sveinung gjenstander i posten, også til utlandet.

VÅR HISTORIE

Mange av våre produkter har vi laget siden 1930-årene, som Jomfruen Vinkanne og de berømte Drammebegrene. Ølkrus, vinbeger og dekketallerkener leverer vi i flere kvaliteter og modeller. Vi lager tinn som er håndpimpset grått og nesten sort, eller du kan få håndpolerte gjenstander som skinner som sølv. Siden produksjonen er mindre enn før har det muliggjort en stadig større andel av tinn som er gjenbrukt. Sveinung har avtaler med andre tinnsmeder og b.la Lions på Nesodden, og kjøper brukt tinn som smeltes om og blir til de støpte produktene. Kommer han over Havstad Tinn, blir dette selvfølgelig pusset opp og brukes videre. Sveinung reparerer også tinngjenstander og kan løse spesialoppdrag til premier og prisutdelinger. 

 

"Den største av alle gleder er arbeidsgleden"

SVEINUNG HAVSTAD

 
DESIGNERE

GENERASJONER MED TINN

Gunnar Havstad startet en tradisjon som har påvirket generasjoner av familen og mange titalls ansatte som har jobbet i smia, flere over 40 år, og Sveinung i over 60. Gunnar Havstad ble kjent for å ha fornyet formuttrykket i tinn og han var ikke redd for å blande tinn, tre, messing og lær. Sin utdannelse hadde Gunnar blant annet fått på Kunstakademiet i Stockholm hos Carl Milles, og det var i Gamla Stan han fikk se kannestøpertradisjoner som enda var levende i Sverige, selv om de var utdødd i Norge. Tilbake på Nesodden trengte han andre inntektskilder enn oppdrag som skulptør og forfatter, som han også var ("Gutten Tiden og Djevelen" Gyldendal 1928); og slik startet et verksted som etterhvert ga viktige arbeidplasser både på Blylaget og også på Fedje i Hordaland (1997-2007).

Gunnar Havstad og Lloyd Andersen_edited.jpg

GUNNAR HAVSTAD

BILLEDHUGGER OG DESIGNER

Sveinung lodder ca 24 år gammel.

SVEINUNG HAVSTAD

TINNSMED

Gjermund_edited.jpg

GJERMUND HAVSTAD

DESIGNER

 
 
 
KONTAKT

Sveinung Havstad er ikke på nett eller mail så den beste måten og gjøre en avtale er å ringe. Tonje Havstad videresender mailer og dette skjemaet, spør eventuelt om konkrete priser.

0047 95 77 33 02

0047 905 37 600

Elsesro 52 5042 Bergen, Norway

©2019 by Tonje Havstad